Bergsjøstølen

Snart er sommeren og høsten her. Bestill ditt opphold nå.

 

KjelkebakkeSkarslia
Fantastisk morro.

Vandring, Topptur, Merkte Løyper

 
 
Stier og fjellveier krysser daler og fjell i alle himmelretninger i Ål. De fleste stiene er gamle vandrings- og bufaringsveier og gjør den vakre fjellheimen vår lett tilgjengelig.

Bergsjøområdet og Reineskarvet blir gjerne en favoritt, har du først gått en tur der. Film i fra området ser du her Mens andre foretrekker Veståsen med Dyna eller Nysetfjellet som mål. For fotturer fra hytte til hytte i DNTs løypenett vil Skarvheimen være et naturlig valg. Last ned sommerkart.

Ål Turistinformasjon har utarbeidet et hefte med forslag til vandreturer som dekker alle fjellområdene i Ål. Med denne og et kart er det bare å legge i vei.

Kart
Reineskarvet 1:50 000
Veståsen/Sangefjell 1:50 000

Les mer:


    Bergsjøområdet
Ved foten av Reineskarvet ligger Bergsjøområdet - et av Norges vakreste høyfjellsområder med fjellveier, støler, fiskevann og turstier. Naturen er vill og vakker og vertskapet på hotell og fjellstuer genuint opptatt av ditt ve og vel.
 
    Skarvheimen
Skarvheimen byr på Aurlandsdalen, Rallarvegen, Reineskarvet, Hemsedalsfjellene og Hallingskarvet. I Skarvheimen møtes østland og vestland i et vakkert fjellandskap.
 
    Turforslag
Ål byr på mange muligheter for vandring. Her har vi samlet beskrivelser av noen av de vakreste turene i Ål. Ål 52.
 
    I Eivind Fredlaus fotspor, Ål
En spennende vandretur med foretellerteater om Eivind Fredlaus. Du vandrer i hans fotspor og lever deg inn i den dramatiske historien med det fantastiske Reineskarvet som bakgrunnsteppe!
 
    Ål Turlag
Ål Turlag arrangerer turer til fots og på ski. Her er det fritt fram for alle som ønsker å være med
 
     
 
   


Den Norske Turistforening (DNT) er landets største friluftsorganisasjon. Foreningen ble etablert 21. januar 1868 etter initiativ fra konsul Thomas Johannes Heftye og kaptein Hans Hagerup Krag. I begynnelsen ble foreningen ledet av nevnte Heftye (formann) og Krag, samt oberst Fredrik Næser, professor Halvor Rasch, og assessor W. Erichsen. Foreningens formål var «at lette og udvikle Turistlivet her i Landet». Den første medlemsforening ble Oslo og omland (1868). I 2008 hadde foreningens 55 lokale foreninger til sammen cirka 215 000 medlemmer, derav over 20 000 i ungdomslaget DNT-ung og 20 000 i Barnas Turlag.

Nåværende styreleder er Tom-Ivar Bern. Kristin Krohn Devold har siden januar 2006 vært generalsekretær.


Vandring

Bergsjøstølen Fjellstue, Bergsjøområdet, 3570 Ål - Tlf: 32 08 46 18 - E-post: kontor@bergsjostolen.no