Bergsjøstølen

Snart er sommeren og høsten her. Bestill ditt opphold nå.

 

KjelkebakkeSkarslia
Fantastisk morro.

Kite på Bergsjøstølen

demofilm fra Bergsjø ser du her

  Bergsjøstølen har vert base for NM i snowkiting 5 ganger, sist gang i 2017, vi var innovative da vi startet med sporten i 2001
Her kan du kite på natta med lys fra store halogenlamper.
Det blåser ofte fra vest og da er det fint å kite nord-sør på Bergsjøen
Blåser det ikke, kan du spise vafler, drikke kakao og ljuge på verandean som ligger sørvendt og solfyllt
Fluid startet med kurs her, nå er det Kiteskolen med Helge som har kurs.

Kiteboarding, ofte også kalt kitesurfing er en populær sommersport. En som «kiter» blir dratt etter en drage som bruker vinden som fremdrift. Man står ofte på et brett av typen kitebrett eller wakeboard.

Man kan også kite om vinteren på snø eller is, og man kan bruke de samme dragene.

Kiting oppsto som sport mot slutten av 1990-tallet i Frankrike og Hawaii, men det var bidragsytere fra mange andre land. Utbredelsen av internett gjorde at de forskjellige gruppene fikk vite om hverandre og kunne hjelpe hverandre i utviklingen.


Først i 1998 ble det begynt kommersiell produksjon av kiteboardingutstyr. Windsurflegenden Robby Naish ga sitt «thumbs up» til kiting og det betydde mye. Siden år 2000 har kiting hatt en eksplosiv utvikling og man antar det finnes 120 000 kitere i verden (2005) hvorav 15 000 kiter på snø. Norge er et foregangsland i utviklingen av kiting på snø og har perfekte naturgitte forhold med områder som Hardangervidda og lignende flate områder med lang snøsesong og mye vind.

kitekurs på Bergsjøstølenkitekurs på Bergsjøstølenkitekurs med instruktør på Bergsjøstølen, Ål i Hallingdalalt utstyr kommer fra kiteskolen.no


Bergsjøstølen Fjellstue, Bergsjøområdet, 3570 Ål - Tlf: 32 08 46 18 - -post:post@bergsjostolen.no