Bergsjøstølen

Snart er sommeren og høsten her. Bestill ditt opphold nå.

 

KjelkebakkeSkarslia
Fantastisk morro.

Fiskelykke 2019


Fiskelykke 2019

Første helga i juli vil vi arrangere ett spennende fisketreff. Settefisk - prøvefiske - Skarveheimen fjellfisk - utstyrsleverandører  - Bergsjøkortet informerer - fiskekonkurranse + variable  foredrag.
 Dette er ett årlig suksessarrangement som starter sesongen. Ta med barn eller barnebarn, å bidra til rekrutering til denne fortreffelige sporten. Vær rask med reservasjon.


 

BERGSJØKORTET, siden 2011 har de 20 fiskevannene i vårt området hatt felles forvaltningsplan. Det betyr prøvefiske - analyser - gjennomføring av tiltak. Dette for å forbedre sportsfisket og det har vi lykkes med. Sesongen starter når isen går i medio juni og til 19 september 
   
 
Kvart år blir det gjenomført tiltak utifra prøvefisket året før, dette vil fortsette til alle vann er sjekka. Området har fått nye skilt, da blir det lettere å orientere seg.
Bergsjøkortet kan du kjøpe her eller på sms når du er her
 

Rundt Bergsjøstølen er det ca 30 små og store fiskevann med ørret og/eller røye. Garnfiske er mulig i Bergsjøen Den nye brosjyren "Sportsfiske i Ål" gir nyttig informasjon om alle fiskesonene i Ål kommune. Last ned pdf-versjon av brosjyren her. det er sone 7-8-9-10 og 13 som er slått sammen til et kort. Bergsjøkortet. Fiskekort selges på Bergsjøstølen. Alle fiskevann er avmerket på kart over Reineskarvet


 
 
Kurs

Å legge rakefisk er en kunst og har du lyst til å lære, arrangeres det kurs i legging av rakefisk ved Iungsdalen turisthytte flere ganger i løpet av sommeren, se vår arrangementskalender for datoer. Her har du også sjansen til å delta på fluefiskekurs. Påmelding ved Iungsdalen Turisthytte 975 89 394

Fiske betegner fangst av viltlevende fisk og krepsdyr i saltvann og ferskvann. Fangst av muslinger regnes også tradisjonelt til fiske, mens fangst av sjøpattedyr benevnes som fangst (hvalfangst, selfangst osv.). Akvakultur, dvs. oppdrett av fisk, krepsdyr og muslinger i tilrettelagte anlegg, regnes vanligvis ikke til fiske.

Kommersielt fiske kalles vanligvis fiskeri. Fiske som form for friluftsliv kalles sportsfiske.

Det finnes flere typer fiskeredskap. For fiske på liten skala kan man bruke fiskestang eller snøre eller diverse våpen som spyd. Det finnes mange forskjellige metoder som brukes ved stangfiske:

    * Meitefiske
    * Fluefiske
    * Trolling
    * Dorging

For fiske på større skala brukes gjerne fiskegarn.

Fiske

Bergsjøstølen Fjellstue, Bergsjøområdet, 3570 Ål - Tlf: 32 08 46 18 - E-post: kontor@bergsjostolen.no