Bergsjøstølen Fjellstue

Kongen av Bergsjø inviterer til 50-års jubileum​

Kongen av Bergsjø inviterer til 50-års jubileum

Kåre Berg er selvutnevnt Bergsjøkonge. Nå inviterer han deg til å feire ditt 50-års jubileum i sin egen fjellstue 1100 meter over havet. Nærmere bestemt Bergsjøstølen Fjellstue som ligger i hjertet av Hallingdal.

 

Kåre fyller ikke femti. Men han ønsker å by på sine fasiliteter for at du skal få feire din 50-års dag, og han lover en feiring du sent vil glemme. 

– Selv om jeg er konge av Bergsjø er det du som skal behandles om konge eller dronning når du er på besøk hos meg, smiler Berg.

Inviter dine venner og familie til en festhelg der det er kongen selv som har laget et ferdigsnekret program. Kongen vil også være til stede for deg og dine gjester. 

– Har du egne ønsker til mat, kulturelle innslag, opplevelser eller underholdning vil Bergsjøkongen selvfølgelig tilpasse seg etter dine ønsker, sier Berg. 

Bergsjøkongen, Kåre Berg

Gratis middagsbefaring

Kom på besøk og få gratis middag for inntil to personer.
Bli kjent med bergsjøkongen og området.

Palmer og strandstoler

En typisk festhelg starter på fredag ettermiddag i båthuset med spekemat, øl og god stemning. Båthuset er en unik opplevelse som skiller seg ut med mye annet, med palmer og strandstoler 1100 meter over havet. 

– Her skjer den gode gjensynsamtalen som også ofte er en isbryter, sier Berg. 

Han legger til at på Bergsjøstølen møtes folk som kanskje ikke har sett hverandre på ti år. Gjensyn er jo det som virkelig betyr noe.  

Etter noen forfriskende timer i båthuset fortsetter festen med middag i fjellstuen. Turistverten ønsker velkommen og har alltid en overraskende historie eller et kulturelt innslag på lur. Som seg hør og bør på høgfjellet blir det servert viltgryte med einebær som nytes med utsikt over magiske Bergsjøen og Hallingskarvet. Etter middagen fortsetter den gode praten i peisestuen.

Previous slide
Next slide

Turgleder

– Lørdag er turdag, sier Berg

Bergsjø ligger i et av Sør-Norges flotteste fjellområder med majestetiske Reineskarvet som et naturlig midtpunkt. Etter deilig frokost i fjellstuen på lørdag morgen er det oppmøte for dagens opplevelser i høgfjellet på tunet. Bergsjø er et område godt over tregrensen og er helt fantastisk for turer sommer som vinter, så nå er det bare å glede seg.

– De som vil kan smøre med seg nistepakke. Du trenger niste. For oppe hos meg har du både vidde, fjell og vann så langt øye rekker. Så her blir du fort værende en stund, sier Berg.

Turen går rundt Bergsjøen. Og etter omtrent 1,5 timers gåtur ankommer du Bergsjøkonges hemmelige gapahuk. I gapahuken blir det servert pølser og bobler. Etter litt fysisk aktivitet i frisk natur og bobler i kroppen smaker maten ekstra godt utendørs. 

– Tilbake på Bergsjøstølen Fjellstue etter en tur i fjellheimen har du følelsen av å være på livets solside, smiler Berg. 

Badstue og stamp

Det er få steder som kan konkurrere med utsikten fra badstua på Bergsjøstølen. I badstua løser du opp stive og ømme muskler mens praten går lett. Det er bare å nyte utsikten og hive seg ut i snøen eller Bergsjøen når det blir for varmt inne.

Et hvert jubileums høydepunkt er helgens store festmiddag. Middagen består av tre retter. Forretten er ørretsuppe med fersktbakt Foccacia, før det serveres lam med sesongens grønnsaker og pestobakte perlepoteter. Det hele avrundes med moltesuppe som passer perfekt inn i fjellheimen. – Og siden du er i Hallingdal er det helt naturlig at det serveres hallingvin til maten, smiler Kåre. Han legger til at det alltid er en mulighet med en sen utsjekk på søndagen.

Skap en helg du sent vil glemme for deg og dine venner. Legg jubileet ditt til Bersjøstølen Fjellstue. Ditt ønske er at gavebordet er tomt og at gjestelista er full. Berg utfordrer deg derfor til å la gjestene betale sitt opphold selv. Dersom du har spesielle ønsker for helgen, står kongen klar for å kunne justere seg etter dine ønsker.

– Vi gjør alt vi kan for å oppfylle dine ønsker for en minnerik helg, avslutter Kåre, og ønsker deg og dine venner hjertelig velkommen til Bergsjøstølen Fjellstue.

Kontakt oss

Kontakt oss i dag, så lager vi en tilpasset jubileumshelg etter dine ønsker!