Bergsjøstølen Fjellstue

Sommeraktiviteter

SOMMERAKTIVITETER

Ta fjellskoa på, sykkelen fatt eller fiskestanga i hånda - velkommen til en aktiv ferie til fjells.

EKTE NORSK SOMMER

Våre gjester kommer til oss for å oppleve ro og stillhet, god plass og like mye avslapning som aktivitet. En fjelltur innover på stiene, en fisketur i båt eller fra land, en sykkeltur på elsykkel eller sti, eller bare en rusletur langs veien. Beliggenheten vår er unik i hjerte av den norske fjellheimen. Alle trenger litt ekte norsk sommer, og vi er et perfekt utgangspunkt for en aktiv og rolig ferie i kombinasjon. 

FJELLTUR

Bergsjøområdet er et av Norges vakreste og lettest tilgjengelige turområder. Godt oppmerka stier, og med Reineskarvet som bakteppe, er Bergjøstølen et ypperlig utgangspunkt for lette eller lengre fjellturer på høyfjellet. Her finner du også turforslag og kart.

SYKLING

Med utallige fjellveier innover fjellet, kan du lett tråkke deg av gårde om det er på terrengsykkel, fatbike eller til og med tandemsykkel. Vi har sykler til utleie. Ål er også velkjent for stisykling.

FISKE

Hva er mer idyll enn å slenge snøre uti et stille fjellvann og bare vente på at ørreten biter? Vi selger fiskekort og leier ut båt.

Pssst! Den beste aktiviteten er kanskje bare å nyte sola med et glass på verandaen?

PADLING OG BÅTUTLEIE

Vi har utleie av robåt, kajakk og kano. På langstrakte Bergsjøen kan du komme deg utpå for en time eller en dag. Særlig anbefales østenden, med holmer og øyer og padle mellom.

STØLSBESØK

Levende stølsdrift er det ikkje mye igjen av i dag. Vi er så heldige å ha to støler i nærområdet, Fagerdalen støl og Nedremyrstølen, hvor man kan få smake ekte stølskost og få innblikk i stølkslivet til fjells på sommeren.

RIDNING

Om man ønsker seg en timestur eller dagstur på hesteryggen, kan Hester ta deg på islandshester fra Skarslia og innover fjellheimen. En fantastisk måte og komme seg rundt i fjellet på.

BESTILL OVERNATTING