Bergsjøstølen Fjellstue

SOMMERAKTIVITETER

Ta fjellskoa på, sykkelen fatt eller fiskestanga i hånda - velkommen til en aktiv ferie til fjells.

EKTE NORSK SOMMER

Våre gjester kommer til oss for å oppleve ro og stillhet, god plass og like mye avslapning som aktivitet. En fjelltur innover på stiene, en fisketur i båt eller fra land, en sykkeltur på elsykkel eller sti, eller bare en rusletur langs veien. Beliggenheten vår er unik i hjerte av den norske fjellheimen. Alle trenger litt ekte norsk sommer, og vi er et perfekt utgangspunkt for en aktiv og rolig ferie i kombinasjon. 

FJELLTUR

Bergsjøområdet er et av Norges vakreste og lettest tilgjengelige turområder. Godt oppmerka stier, og med Reineskarvet som bakteppe, er Bergjøstølen et ypperlig utgangspunkt for fjellturer på høyfjellet. Her finner du også turforslag og kart, og du kan hente 1000 poeng på to dager i stolpejakten. Anbefaler besøk til Bergflagget ved Blomestølen. Særegent for området er alle fjellvanna - ta deg gjerne et ekte fjellbad etter toppturen.

SYKLING

Med utallige fjellveier innover fjellet, kan du lett tråkke deg av gårde om det er på terrengsykkel, fatbike eller til og med tandemsykkel. Favoritten er kanskje den 17 km lange turen til Fagerdalen støl på fine grusveier med lite biltrafikk og få høydemeter. Vi har et stort utvalg sykler til utleie - bør reserveres dagen i forveien. Ål er også velkjent for stisykling og kalles blant entusiastene "Flytstidalen" med sine over 80 km flytstier!

FISKE

Hva er mer idyll enn å slenge snøre uti et stille fjellvann og bare vente på at ørreten biter? Vi selger fiskekort og leier ut båt. Bergsjøområdet har mer enn 20 fiskevann over 900 moh med ein svært godt forvalta fiskebestand.

Pssst! Den beste aktiviteten er kanskje bare å nyte sola med et glass på verandaen?

PADLING OG BÅTUTLEIE

Vi har utleie av robåt, kajakk og kano. På langstrakte Bergsjøen kan du komme deg utpå for en time eller en dag. Særlig anbefales østenden, med holmer og øyer og padle mellom.

STØLSBESØK

Levende stølsdrift er det ikke mye igjen av i dag. Vi er så heldige å ha fantastiske Fagerdalen støl i nærområdet, som fortsatt er i drift. Her kan man få smake ekte stølskost som rummegraut og kvikaku, og få innblikk i stølslivet til fjells på sommeren med ulike dyr.

RIDNING

Om man ønsker seg en timestur eller dagstur på hesteryggen, kan HesTur på Skarslia (5 km) ta deg på islandshester fra Skarslia og innover fjellheimen. En fantastisk måte og komme seg rundt i fjellet på.

BESTILL OVERNATTING