Bergsjøstølen Fjellstue

SYKLING I FJELLET

Sykling i Bergsjøområdet

Sett deg på terrengsykkelen ned bratte fjellsider eller ta en sykkeltur på idylliske fjellveier. Legg gjerne turen Fagerdalen Støl og få med deg smaken av Hallingdal. Med sykkelutleie og tilrettelagte stier er det enkelt å tilbringe sommeren på sykkel for hele familien. Ål byr på et fantastisk landskap som passer ypperlig for sykling. Her kan du sykle noen av de beste stiene i landet, eller nyte milevis med grusveier som slynger seg gjennom kulturlandskapet.

Gruppe på sykkeltur med fjell i bakgrunn. Høstfarger og klar blå himmel.

Fiskekort

I noen av områdene er det salg av fiskekort fra kasser i terrenget eller på vei inn i området. For Bergsjøområdet er det felles fiskekort som omfatter rundt 20 vann og tjern. Fiskekort kan også kjøpes på mobil og nett for tjernene til Ål JFF på Veståsen, Hallingdalselva Ål, Øvre Vatsfjorden samt Bergsjøkortet. Kjøp fiskekort på Inatur

Fluefiske

I Ål er det flere fine elver med god variasjon som passer perfekt for fluefiske. 10 minutter kjøring fra Ål sentrum ligger Kvinda og Holselva, to av topp 10 elver i Ørretens rike. Jakter du på personlig rekord er Holselva definitift verdt et forsøk. Hallingdalselva har dype kulper og fine fluestrømmer. I sportsbutikkene i Ål sentrum har de et godt utvalg i fluer og utstyr. Og ikke gå glipp av klekkingen i Hallingdalselva.

Fluefiske i Hallingdalselva i solnedgang

Fiskeforslag i Bergsjøområdet

Fisking i Ål

Tenk å spise fjellørret stekt på bålet i seterrømme fra en støl i nærheten. Overnatt i telt ved et stille fjellvann eller en rolig elv og våkne til panorama utsikt mot vakre Ålings fjell. Rundt 50 fiskevann i Ål i Hallingdal gir deg muligheten til å spise fisk du har tatt på egen fiskestang. Skitt fiske!

BESTILL OVERNATTING