Bergsjøstølen Fjellstue

MAT OG DRIKKE

Lokale råvarer i fokus med et internasjonalt tilsnitt. Om det er fjellørret eller Bergsjølam så er kortreist viktig når fjellpensjon tilberedes 1100 meter over havet.

MAT SMAKER ALLTID BEDRE TIL FJELLS

Man får ikke bedre matlyst etter en lang fjelltur i frisk fjelluft. Og apetitten vekkes desto mer i spisesalen på Bergsjøstølen med sin panoramautsikt utover Bergsjøområdet og Hallingskarvet. Enten du bor på fjellstua eller bare ønsker en bedre middag, så er du hjertelig velkommen inn i spisesalen vår. Vi serverer 3-retters middag kl 19:00 Priseksempel dagens 3-retter: 425,- per person For selskap og andre arrangement tilrettelegger vi menyen i samarbeid med gjestene, ta kontakt for bestilling og ytterligere informasjon. Tradisjonelt sett er stølen stedet der gårdene tok med seg dyrene for og gi dem godt beite. Her ble det ofte produsert melkeprodukter, og det gode beitet gav kjøttet god fylde og smak. Alle råvarene ble konservert og gav mat gjennom hele vinteren. Med respekt for denne tradisjonen er Bergsjøstølen et sted der råvarene har et stort fokus. Kokken tar utgangspunkt i det internasjonale kjøkkenet men benytter tradisjonelle norske råvarer.

FJELLPENSJON

Fjellpensjon inngår som regel i overnattingspakka her hos oss. Den består av frokostbuffet, medsmørt nistepakke til fjellturen og en treretters middag på kvelden. Om det blir lenge til middag står ikke vaffeljernet så langt unna her til fjells.

MENYEKSEMPEL

Kremet skogsoppsuppe ### Stekt fjellørret med sesongens grønnsaker ### Hjemmelaget karamellpudding

GRUPPER

Vi tar i mot grupper på forespørsel til alle tider på året. Om det er en lunsj med bedrifta, 50 årslaget, jubileum, konfirmasjon eller vennemiddag. Vår dyktige kokk skreddersyr gjerne menyen etter ønsker. Alle rettigheter selvfølgelig.

HALLINGKOST

Hallingkost er tradisjonsmat og moderne smaksopplevelser med opphav fra Hallingdal. Småmat er festmat i Hallingdal og blir brukt i dåp, konfirmasjon og bursdagslag. Leveld lefsebakeri som lager lefsekling, rømmebrød, gommokaker og masse annet godt ligger på veien innover til Bergsjø. Her kan man få kjøpt med seg godsaker til fjellturen, eller på vei hjemover.

Stolt medlem av Hanen

Vi er glade for å kunne dele at Bergsjøstølen er et stolt medlem av HANEN, foreningen som representerer de beste og mest autentiske gårds- og bygdeturismebedriftene i Norge. Som medlem i HANEN er vi en del av et nettverk som setter kvalitet, lokal kultur og tradisjon i sentrum, og som jobber for å gi våre gjester en ekte fjellopplevelse. Hva betyr det for deg som gjest? Som medlem i HANEN er vi forpliktet til å tilby en unik og personlig opplevelse, der vi tar vare på både naturen og de lokale tradisjonene. Du kan forvente ekte fjellopplevelser, tradisjonsrik mat, og en autentisk atmosfære når du besøker Bergsjøstølen. Vi er opptatt av bærekraft, lokal mat og kultur, og vi er stolte av å kunne dele dette med våre gjester. Kvalitet og Lokalkunnskap Å være medlem av HANEN er et bevis på vår dedikasjon til kvalitet og vår innsats for å fremme det beste av lokal turisme. Vi ønsker at alle som besøker oss på Bergsjøstølen skal føle seg velkomne, og at de får en opplevelse som står i tråd med de høye standardene som HANEN representerer. Velkommen til Bergsjøstølen – et sted der tradisjon og kvalitet møter moderne komfort, og hvor vi er stolte av å være en del av HANEN-familien!

Stolt medlem av Hanen